Njuškalov prvi Good Game Zagreb: Očekujemo odličnu zabavu, napete utakmice i vatrenu atmosferu

S procijenjenom vrijednosti od oko 200 milijardi dolara, globalno tržište gejming industrije „prešišalo“ je ona filmske i glazbene – zajedno. Do 2024. godine broj gejmera u svijetu trebao bi doseći brojku od 3.6 milijardi, a prosječan gejmer provodi 16 sati tjedno gejmajući.  

Predviđa se da će te nevjerojatne brojke samo nastaviti rasti, zbog čega ne iznenađuje sve veći interes tvrtki diljem svijeta za umakanjem prsta u ocean mogućnosti koje pruža ova industrija. Jedan njen segment budi poseban interes u državama poput Francuske, Saudijske Arabije pa čak i Srbije, a to je, naravno, esport. I dok su drugi prepoznali važnost ulaganja u esport, Hrvatska se još uvijek oprezno kreće po gejming mapi.  

No, pokazatelj dobrog smjera svakako je Good Game Global, B2B esport turnir humanitarnog karaktera, koji ove godine okuplja 32 tima i tisuće gejming entuzijasta koji će u 9. paviljonu zagrebačkog Velesajma igrati ili bodriti svoje favorite u napetim rundama CS:GO-a. Osim zabavne i humanitarne komponente, Good Game pruža odličnu priliku za networking, team building i employer branding, a po prvi put dosad u turniru sudjeluje i ekipa iz Njuškala.  

Eugen, Tomislav, Eduard, Boris, Bruno i Ivan Njuškalov su dream team, a iako su neki od njih u slobodno vrijeme igrali (ili još uvijek igraju) CS:GO, ovo im je prva prilika da se u igrici okušaju zajedno – što Good Game čini još zanimljivijim, smatra Boris. Tomislav za Good Game zna od ranih početaka i CS:GO igra relativno često pa mu je to pridonijelo motivaciji za sudjelovanjem, a Bruno i Ivan ipak imaju malo drukčiju priču. „Team lead me dobio na prevaru jer mi je obećao paintball“, kaže Bruno, a Ivan je odlučio postati dijelom tima jer je mislio da se radi o igri uživo (trčanje, skrivanje, skakanje i slično). 

Na upit o tome pripremaju li se za turnir, Tomislav (bez upiranja prsta u Brunu i Borisa) odgovara da se trude povremeno navečer skupiti i odigrati par matcheva, dok je Bruni najbitnije da „puno razgovaraju o tome“. Svi dečki za sebe kažu da su ljubitelji gejminga, neki manje, neki više. Eugen voli dobru priču i igranje igrica je nešto što ga opušta, a iako u uredima imamo dvije PS4 igraće konzole, Tomislav i Eduard ipak preferiraju PC.  

Što se tiče očekivanja i prognoza za plasman Njuškala na turniru, svi se uglavnom slažu oko jednog – cilj im je ne biti zadnji i dobro se zabaviti, iako se Boris ipak nada pobjedi kako bi pomogli onima kojima je pomoć zaista potrebna. Bruno se veseli tome što će „uživo iskusiti čari ovog modernog sporta i vidjeti oko čega je takva strka“, a Ivan se (iako nismo u Americi) pozvao na peti amandman i odbio odgovoriti na pitanja o plasmanu iz straha da bi se mogao inkriminirati. Nadamo se da ne razmišlja o sabotaži…